Nu er der ikke særlig mange dage før at det er jul og derefter at året skifter fra 2018 til 2019. Året 2018 har været spændende på mange måder og vi igennem året fået og prøvet nye ting, men stadigvæk også lavet det gode gamle.

Året startede med opstart i uge 3, hvor der både var opstart for børnene, lederne og bestyrelsen, og efter denne uge forsatte møderne som normalt med forskellige, underholdende aktiviteter hver uge. Det var også i januar vi igen startede op for at tage puslinge ind, så der var gang i alle aldersgrupperne.

Se billeder fra alle arrangementer på hjemmesiden

Se billederne her

I 2018 har Aarhus været frivillighovedstad og dette startede med en officiel åbning i januar, hvor 2 leder og 2 seniorer var afsted for at flage med fanen for Kronprinsessen.

Tiden gik og pludselig stod der marts i kalenderen. Denne måned stod på mange forskellige FDF-arrangementer. Først på måneden holdte vi generalforsamling, hvor både Tina Stoltenborg og Anders Fornitz blev genvalgt for en periode mere, og vi sagde tak for denne gang til revisor Lone Aron, som valgte ikke at genopstille. I weekenden lige efter generalforsamlingen havde vi kredsweekend, hvor vi var afsted til Katthuset med temaet The Hunger Games. Der blev lavet forskellige workshops, hvor man kunne lave buer og fang halen, og senere var de på GPS løb for at finde aftensmad. Hele 37 børn og ledere ar afsted.

Find invitation og tilmelding til næste kredsweekend ved at trykke på knappen

Læs om næste lejr her

I år var der også landsdelens udlandstur, som i år gik til Norge, så marts var alle Solbjergs deltagere til denne tur på fortræning, så de kunne blive klar til sommeren, hvor den rigtige tur foregik.

Så kom påsken og alle FDFs kurser. I påsken havde kredsen 3 seniorer og 2 seniorvæbnere afsted på kursus. Seniorerne var på Sletten og seniorvæbnere var på Hardsyssel Efterskole.

Efter den travle FDF marts måned forsat dagligdags trummerummen og de ugentlige møder, og så lige pludselig stod der en arbjedsdag på Lunden før døren, hvor der både kom et nyt raftestativ, huset blev opryddet og kredsen fik en ny flot flagstang.

Ikke lang tid efter holdte vi kredsen sommerlejr. Dette gjorde vi ikke alene i år, nej vi havde nemlig slået os sammen med FDF Beder-Malling og turen gik til skatteøen Møgelø, hvor både store og små kom på prøve med både escape room, hike for de store og masser af andre spændende aktiviteter med selvfølgelig en masse underholdning hver aften.

Efter sommerlejren forsat forårets spændende aktiviteter. Piltene, væbnere og seniorvæbnere klatrede, Puslinge/Tumlinge var på Moesgaard Muesum og mange andre spændende hverdagsmøder.

Så sommerferie så ramte, var kredsen sommerlejr jo allerede overstået, men ikke alle synes det var nok. Så 18 unge og ledere fra kredsen var afsted på landsdel 4´s tur til Norge. Har du ikke hørt om denne tur endnu, så kan du faktisk på hjemmesiden læse hvad senior Nadia har skrevet.

FDF startede op igen i August længe ventet for nogle. Ja jeg glæde mig til det i hvert fald. Og sikke en opstart det blev, hvor både nye og gamle kom. Denne opstart betød også at alle møderne blev samlet om tirsdagen, så gang i huset, ja det er der blevet, men det er fantastisk at mærke.

Ikke længe efter opstart kom endnu et dejligt arrangement. Denne gang var det ikke kun for FDFere, men også for alle andre spejderkorps. Vi var nemlig med til FDFerne og spejderne indtager Tivoli Friheden, hvor hele 30 børn, unge og ledere var med. Nogle overnattede og andre var bare med om dagen. En spændende tur lige i baghaven.

Og allerede 2 uger efter holdte landsdel 4 igen et arrangement, nemlig Ungdomsweekend, hvor 2 ledere og 6 unge mennesker var afsted.

September sluttede og møderne forsatte ind i oktober. Mange forskellige aktiviteter blev afprøvet f.eks. koder, reb og rafter, løb om Gud, bål – masser af det, og ture til forskellige steder, f.eks. Puslinge/tumlingene lege tur på DOKK1 eller seniorernes tur i Escape room i Aarhus.

I efterårsferie havde vi igen nogle dejlige unge mennesker. Denne gang 2 seniorer, som var på seniorkursus Sletten og 1 seniorvæbner på seniorvæbnerkursus på Midtsjællandsefterskole.

Så kom tiden til november, som er en dejlig måned for kredsen. Her har vi nemlig både kalendersalg og den fermøse kagensdag. I år på kalendersalgsaftenen blev jeg igen imponeret over hvor mange børn, unge, søskende og forældre der bakker op omkring kredsen, når vi skal skaffe penge ind til aktiviteter. Alle ruterne blev taget og hele 274 kalender blev solgt og nogle af de dejlige borger i Solbjerg valgte bare at støtte kredsen uden køb af kalender. Kagensdag var igen et stort hit, denne gang tilbage i Fritidcenteret, hvor der var flere end 100 personer på besøg og en masse fine kager, som kunne smages på.

Jeg vil på kredsen og mine egne vegne gerne sige kæmpe stort tak til alle for hjælp, deltagelse og støtte til disse arrangementer og FDF Solbjerg generelt. Det er så dejligt at se og mærke den glæde der er. Desuden tak til sponsorer til kalenderen og til gaver i tombolaen.

November var også den måned, hvor FDF havde landsmøde og selvfølgelig havde FDF Solbjerg repræsentanter med. Nye beslutninger for hele organisationerne. Vi glæder os til at se hvad det kommer til at betyde for os.

Nu er december over os og vi har allerede haft juleafslutning. Derfor kigger vi frem mod et spændende 2019 med en kredsweekend i februar og en sommerlejr i starten af sommerferien. I kan allerede nu se datoerne på vores hjemmeside. Derudover så har vi allerede nu en dato for generalforsamlingen, som bliver d. 12. marts, hvor vi igen holder fællesmøde for børnene og søskende og en start med fællesspisning for hele familien.

Vi starter skuden op igen i tirsdag d. 17. januar i uge 3, hvor vi holder fælles opstartsmøde på Lunden.

I dette fantastiske år har i faktisk haft en del jubilarer i kredsen, når man lige kigger i systemet. Med hele 20 år er der ledere Laust Elbek og Maria Rytter, samt bonusleder Louise Mortensen. Med 10 år har vi bestyrelsemedlem Anders Fornitz, leder Maria Sommer Immersen og senior Fie Samsøe Andersen. Med 5 år har vi en del, nemlig leder Carina Frich Riber, bonusledere Camilla Kaas Frich og Mikkel Kaas Frich, væbnere Alberte Christensen, Magmus Kanstrup og Dicte Østergaard, og seniorvæbner Caroline Juul Mikkelsen.

Kæmpe stort tillykke og tak til dem for at vælge FDF Solbjerg at være i.

Nu har vi vist været hele året omkring og julehilsen er blevet længere end forventet, men alle de dejlige ting skulle fremhæves og det blev de. Nu er der ikke andet at sige end.

Vi, ledere og bestyrelsesmedlemmer, ønsker jer alle sammen en rigtig god jul og et fantastisk nytår. Vi glæder os til at se jer igen i det nye år.

Med venlig hilsen

Kredsleder Pernille Bak Østergaard

På vegne af alle ledere og bestyrelsesmedlemmer i FDF Solbjerg