Af Naja

Min Bedste FDF Oplevelse

I efterårsferien 2018 var jeg på seniorvæbnerkursus, på Midtsjællands efterskole.

Det startede med, at jeg tog med toget alene. Jeg havde aldrig selv prøvet at tage toget alene, men heldigvis var der andre FDF’er, fra alle mulige andre steder i landet. De havde prøvet det før, og skulle det samme sted hen som mig, Vi hjalp hinanden og sammen fandt vi ud af det. Vi kunne heldigvis kende hinanden på FDF-skjorten.

Jeg ankom og mødte dem, jeg skulle bruge ugen sammen med. Alle var åbne og vi lærte hurtigt hinanden at kende.

Ugens tema var forberedelse til rumrejse

Vi var i svømmehallen for at mærke vægtløshed og klatrede for at føle, hvordan det var at gå på månen. Vi prøvede også mange andre aktiviteter, blandt andet samarbejdes øvelser.

En af dagene levede vi af en feltration, der smagte overraskende godt. En feltration er mad til en hel dag eller en længere periode, hvor der udover morgenmad, frokost og aftensmad også er snacks og sådan nogle praktiske ting som en tandbørste. Det er det samme, som en soldat lever af, når de er ude i krig eller lignende.

Det jeg synes er helt fantastisk ved FDF er, at for knap en uge siden, da jeg stod på toget, kendte jeg ikke nogen. Og nu har jeg venner for livet. Alene på turen derhen var alle søde og hjalp hinanden, selvom ingen af os kendte hinanden før hen.

Af Freja og Noemi

Tømmerflåde

For et par uger siden byggede vi en tømmerflåde, som vi skulle ud på Solbjerg sø og sejle med. Det gik super fint, og vi kom da et godt stykke ud på søen. Da vi skulle ind igen, valgte vi at den tømmerflåde nok ikke kunne komme tilbage uden at kæntre, da vi alle havde redningsveste på, hoppede vi i vandet. Det var ret koldt men vi fik den skubbet ind på land igen. Bagefter badede vi. Vores ledere havde taget saftevand og kiks med.

Af Johanna, Signe og Liv

Det bedste ved FDF

Til FDF laver man sjove ting, der hjælper én med at socialisere. Vi tager mærker som udfordrer os, og skubber os til at yde vores bedste, mens vi skaber venskaber og lærer nye ting. Endelig så fortrækker vi naturens fredfyldte miljø, men det sker også at vi vandrer ind i byernes livlige gader.

Når vi ikke er på farten, holder vi os i FDF Solbjergs egen base: Lystenlund, hvor vi leger, hygger, synger og springer ud i alt fra klatring til madlavning. De fleste af de aktiviteter vi laver, er udendørs, så man skal huske ALTID at have tøj med, der må blive beskidt.

Vi har møder hver tirsdag, og alle mennesker er velkomne som FDF’er. Man kan være med til at lære, en selv og børnene, diverse knep til at overleve i naturen, og generelt bare at have det sjovt med de ting man nu kan finde.